LEGO

A világ leghíresebb és legismertebb építőjátéka a LEGO egy dán asztalosmester, Ole Krik Christiansen nevéhez fűződik. Cégét 1932-ben alapította a dániai Billund községben, ahol a kezdetekben még csak fából készült játékokat készítettek. A Lego ma ismert formája csak 1947-ben jelent meg, hogy felváltsa fából készült elődjét. A Lego kiváló előnye, hogy minden építőeleme méreteitől, színétől, formáitól és kiadásaitól kompatibilis egymással. Ennek okán bármikor könnyedén összeépíthetőek és szétszedhetőek az építőelemek. Ezért egyáltalán nem számít, hogyha régi LEGO készletünkbe, új kiadás elemei kerülnek. A LEGO leghíresebb termékcsaládja a LEGO City, amivel komplex városokat vagy városrészeket rekonstruálhatunk. Ezenkívül a LEGO építőelemeinek csak a képzeletnek szabhat határt, mivel szinte bármit megépíthetünk belőlük. Hazánkban elsőnek 1992-ben jelent meg és már akkor hatalmas sikert aratott. Külön érdekességként említhető, hogy a világ összes LEGO Duplo építőelemét a nyíregyházi LEGO gyárban készítik.


A LEGO-nak fontos a gyermekek szellemi fejlődése ezért, oktatási célokra is készít építőelemeket. A játék használatával fejlődik a gyermek képzelő- és alkotóereje, kreativitása, valamint logikus gondolkodása. A vállalat figyelembe veszi a különböző korosztályok életbeli sajátosságait és így született meg a LEGO Duplo, amely az 1 és 5 éves kor közötti korosztály számára készült. A Duplo előnye, hogy dupla akkora mint a LEGO hagyományos változata, így az 5 éves kor alatti gyermekek számára semmilyen veszélyt nem jelent használatuk. Az szülőknek egyáltalán nem kell aggódniuk, hogy a gyermek véletlen játék közben lenyelné valamelyik építőelemét. Az oktatási céloknak alárendelve a LEGO 1980-ban megalapította a Lego Educational Products Department-et (LEGO Oktatási Termékek), amelynek feladata oktatási célokra állítson elő játékokat.


A LEGO folyamatosan halad a korral és követi az aktuális trendeket. A vállalat célja, hogy mindig ezeknek megfelelően készüljenek a LEGO legújabb kiadásai. Ennek eredményeképpen a Star Wars űrhajóitól és robotjaitól kezdve, A Gyűrűk Ura sorozataiban megtalálható ork és tünde seregek egytől egyig fellelhetőek a LEGO kiadásaiban. A cég legfontosabb célja, hogy a kiadásokban megtalálható építőelemek összességéből, az adott objektum pontos mását tudjuk otthonunkban felépíteni.

gyerekjáték webáruház gyerekjáték webáruház

A kreatív játék már pici kortól fejleszti a gyermek színérzékelését és finommotoros képességeit. A picik nagy kedvence a Junior Colorino készségfejlesztő játék, melyben az alapszínek közötti összehasonlítás és a hozzárendelés képességét sajátíthatják el a csöppségek. Remek készségfejlesztő játék és igen nagy népszerűségnek örvend.