Disney

A világ egyik legsikeresebb és leghíresebb rajzfilmkészítő cégét Walter Elias „Walt” Disney és Roy O. Disney alapította. A testvérpár azonban nem gondolta volna, hogy világszintű sikereket fognak elérni. Ők alkották meg Disneylandet, ahol a gyerekeknek lehetőségük van, hogy legalább egy kis időre belecsöppenhessenek a Disney érdekes és látványos mesevilágába. Működésük óta számos mesefilmmel gazdagította a világ rajzfilmgyűjteményét, amelyek egyes darabjait még ma is igazi klasszikusként tartanak számon. A testvérpár halálával a Walt Disney Companyt, a rokonok, a barátok és régi beosztottjaik vették át. A cég mostani vezetőségének kiemelt célja, hogy megőrizzék azokat az értékeket, amiket Walt és Roy képviseltek. Érdekességként említhető, hogy a cég rendelkezik magyarországi kirendeltséggel, amely körülbelül 100 munkahelyet teremtett. Legfőbb feladatuk, hogy irányítsák a helyi eladásokat és a céges kommunikációt.


A vállalat nevéhez köthető Mickey egér megszületése is. Állítólag Disneynek akkor jutott eszébe,amikor New Yorkból hazafelé tartva éppen azon gondolkozott, hogy milyen főhőst válasszon legújabb rajzfilmjének. A jópofa teremtmény elsőnek a Mortimer Mouse nevet kapta, de később a felesége javaslatára megváltoztatta és így lett: Mickey egér. Azonban komoly kihívást jelentett a karakter elkészítése, mivel többször újrarajzolták a figura kinézetét és mozgását. Az első Mickey egér rajzfilmet 1928-ban láthatták a mesekedvelők, amelynek neve: „A Bolond Repülő” volt. Ezenkívül még számos híres rajzfilmet adott a világnak, mint a Hamupipőke, a Dumbó, a Pinnokió vagy a Hófehérke.


A vállalat növekedésével és térhódításával nem csak rajzfilmiparban, de a játékiparban is kiemelkedő eredményeket tudtak elérni. A Disney lehetőséget akart nyújtani a gyerekek számára, hogy ne csak a filmvásznon találkozhassanak szeretett főhőseikkel. Ezért a vállalat elkezdte a Disney-mesékre épülő játékok gyártását és forgalmazását. A gyerekek és rajzfilm kedvelők nagy örömére most már több mint 90 országban kaphatóak a mesékkel kapcsolatos játékok, magazinok, könyvek, képregények és egyéb dekoratív kiegészítők.

gyerekjáték webáruház gyerekjáték webáruház

A kreatív játék már pici kortól fejleszti a gyermek színérzékelését és finommotoros képességeit. A picik nagy kedvence a Junior Colorino készségfejlesztő játék, melyben az alapszínek közötti összehasonlítás és a hozzárendelés képességét sajátíthatják el a csöppségek. Remek készségfejlesztő játék és igen nagy népszerűségnek örvend.